printlogo


آب دریای عمان به سه استان منتقل می شود/ تاکید بر ضرورت احیای تالاب انزلی
آب دریای عمان به سه استان منتقل می شود/ تاکید بر ضرورت احیای تالاب انزلی
کد خبر: 6357
رییس سازمان حفاظت محیط‌زیست ضمن تاکید بر ضرورت احیای تالاب انزلی، از اجرای انتقال آب دریای عمان به استانهای سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی و خراسان جنوبی خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی انقلاب نیوز،علی سلاجقه روز یکشنبه در نخستین روز از برگزاری بیستمین نمایشگاه بین المللی محیط زیست که در محل دائمی نمایشگاههای تهران در حال برگزاری است به خبرنگاران، گفت: به انتقال آب درون حوضه ای اعتقاد نداریم، زیرا ظرفیت های بالایی در زمینه انتقال آب دریایی کشور وجود دارد و باید از آن استفاده کنیم.

وی ادامه داد: اکنون کشورهای حاشیه خلیج‌فارس از این ظرفیت به نحو مطلوبی استفاده می کنند اما خروجی آنها، آلودگی‌هایی را برای این پهنه آبی ایجاد می کند.

سلاجقه اظهار کرد: ترجیح ما این است که انتقال از دریای عمان به سه استان کشور صورت گیرد، زیرا شرایط بهتری نسبت به خلیج فارس دارد و سازمان حفاظت محیط‌زیست هم این مساله را به طور مرتب رصد و پیگیری می کند تا در روند انتقال مشکلی برای محیط‌زیست منطقه ایجاد نشود.

درباره فعالیت ۵ هزار معدن طبق قانون عمل می کنیم

معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط‌زیست، گفت: درباره فعالیت پنج هزار معدن که قرار است از طرف وزارت صمت به مناقصه گذاشته شود طبق قانون عمل خواهیم کرد.

سلاجقه در پاسخ به خبرنگار ایرنا، افزود: روز گذشته در نامه ای به وزیر صنعت از آنها خواستیم تا اطلاعات کامل ۵ هزار معدنی که قرار است واگذار شود را به سازمان محیط‌زیست بدهد.

وی اظهارداشت: در آخرین مکاتبه‌ای که با وزیر صنعت داشتیم تاکید شد که اگر معادن در مناطق حفاظت شده باشد کاملا طبق قانون با آنها برخورد می کنیم و وزیر صنعت هم پذیرفت و آنهایی که خارج از مناطق حفاظت شده باشند و چنانچه تخریب به اتفاق بیفتد را هم با جدیت پیگیری می کنیم.

وی تاکید کرد: سازمان حفاظت محیط‌زیست هم در بحث تولید ملی کنم می کند و هم در راستای حفظ محیط‌زیست کشور از هیچ شاخصی کوتاه نمی آییم و به وظیفه خود در راستای حفظ محیط‌زیست با جدیت و کوچکترین اغماض عمل می کنیم.

حرکت صنایع به سمت کاهش آلایندگی/ موضوع اسقاط خودرو در دست پیگیری است

سلاجقه گفت: انتظار داشتیم صنایع کشور رویه مناسب تری از نظر علمی، فنی و اقتصادی در پیوند با حفظ محیط‌زیست در پیش بگیرند. صنایعی که شکل می گیرند گاه به محیط‌زیست خسارت وارد می کنند که لازم است آسیب های وارده را جبران کنند.

وی اظهار داشت: البته اقدامات خوبی در حال انجام است و گام های موثری در این زمینه برداشته شده است و شرایط رو به بهبود است به طوری که صنایع در حال حرکت به سمت اقداماتی از جمله کاهش آلایندگی، بازچرخانی آب و کاهش مصرف آب از منابع زیر زمینی هستند.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، گفت: پیگیر اسقاط خودرو هستیم و در قانون هوای پاک نیز به این مساله اشاره شده است که باید اجرا شود.

به گفته او، مجلس شورای اسلامی نیز بحث ساماندهی صنعت خودرو را مطرح کرد و قانون مربوطه هم ابلاغ شد اما دولت اصلاحیه ای به این قانون وارد کرد و به مجلس برگشت خورد که در کمیسیون های صنایع ، کشاورزی آب و محیط زیست مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت در صحن مجلس رأی نیاورد و به دولت برگشت داده شد تا اصلاح شود.

وی تاکید کرد: ما از این فرایند خرسندیم زیرا آن چیزی که داشت در مجلس اتفاق می افتاد به نفع محیط زیست نبود؛ امیدواریم اسقاط خودرو همان روندی باشد که پیش تر اجرا می شد یعنی به ازای تولید یک دستگاه، چهار خودرو اسقاط شود و با جدیت پیگیر آن هستیم.
سلاجقه درباره نشست آب و هوایی مصر و دستاوردهای آن هم، گفت: در این نشست سه موضوع مالی، فناوری و ظرفیت سازی مورد بحث و بررسی قرار گرفت و در 2 بخش فناوری و ظرفیت سازی نیز از سوی کشورمان اقدامات مناسبی انجام شد و ایران همراه با کشورهای همسو و گروه ٧٧ در بحث سازگاری و کاهش انتشار گازهای گلخانه ای به توافقاتی رسیدند.

رییس سازمان حفاظت محیط‌زیست افزود: در نشست مصر مشخص شد که کشورهای توسعه‌یافته به تعهدات خود عمل نکرده اند، در واقع قرار بود این کشورها سالانه ١٠٠ میلیارد دلار به صندوق اقلیم سبز واریز کنند اما در مدت ۶ تا هفت سال گذشته فقط حدود ۴٠ میلیارد دلار از طرف کشورهای آلوده کننده واریز شده است که این منابع هم به کشورهای خاصی اعطا شد.

وی اظهار داشت: با توجه به نشستی که خرداد امسال در آلمان برگزار شد، همگرایی مناسبی اتفاق افتاد و بیانیه‌ای که در نشست مصر از طرف ایران خوانده شد، بر ضرورت تحکیم این همگرایی تاکید شد.

سلاجقه گفت: اما در نهایت، کشورها درباره منابع مالی در نشست مصر به نتیجه‌ای نرسیدند و مشخص شد کشورهای توسعه‌یافته به تعهدات خود عمل نکرده اند در حالیکه از کشورهایی که تحت تاثیر شدیدترین تحریم ها و فشارها قرار دارد می خواهند در تراز عالی عمل کنند، با این وجود ایران اقدامات خوبی انجام داد و فرایندی که در نشست مصر اتفاق افتاد یک گام رو به جلو بود که از این ظرفیت استفاده خواهیم کرد.

خرید ٢١ میلیارد تومان تجهیزات برای محیط بانان

معاون رییس جمهوری گفت: در زمینه حقوق محیط بانان و بدنه سازمان نیز گام های خوبی برداشته شد و افزایش ۵٠ درصدی حقوق اعمال شد.

وی گفت: همچنین مبلغ ٢١ میلیارد تومان تجهیزات برای محیط بانان خریداری شد که تا 2 روز آینده به استان ها ارسال می شود و با بهره گیری از این اقلام، تمام محیط بانان تجهیز می شوند.

تالاب انزلی باید زنده شود

وی درباره وضعیت تالاب انزلی، گفت: برای این تالاب، یک قرارگاه جهادی به فرماندهی استاندار گیلان شکل گرفته است و قرار شد گام های موثری برداشته شود، سازمان حفاظت محیط‌زیست هم به طور کامل در محل حضور دارد تا کارها به درستی پیش برود.

وی اظهارداشت: پایش های میدانی و مطالعات ما نشان داد که روند ورودی آب به تالاب در بخشی، برگشت دارد که شرایط را برای آبزیان مشکل کرده است و در واقع خفگی هلال مطرح است.

سلاجقه افزود: دیواره ای در آنجا ساخته شده بود که این مشکل را ایجاد کرد که قرار شد این سازه تخریب شود تا برگشت آب متوقف شود.

به گفته او، استاندار هم در جریان این مساله قرار گرفت و سازمان محیط زیست هم پیگیر است تا این اتفاق بیفتد، چون تالاب انزلی باید زنده شود.




انتهای پیام/
لینک مطلب: http://enghelab-news.ir/News/item/6357