printlogo


زنگ ورزش ملی در گودهای جهانی
زنگ ورزش ملی در گودهای جهانی
کد خبر: 8436
توسعه بین‌المللی ورزش آئینی و ملی ایرانیان یکی از مهمترین رسالت‌های دولت سیزدهم به شمار می‌رود که با اجلاس جهانی این ورزش اکنون شکل تازه‌ای به خود گرفته است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی انقلاب نیوز، فعالیت‌های ورزش افزون بر کارکرد قهرمانی می‌تواند در زمینه‌های فرهنگی و اجتماعی نیز جهت‌دهنده باشد. تیم‌ها و قهرمانان ورزش به عنوان کنش‌گران عرصه بین‌المللی این ظرفیت را دارا هستند تا ارزش‌های حاکم بر جامعه را در سطح بین‌المللی به نمایش بگذارند. نماد قرار گرفتن قهرمان ملی هر کشور در سطح بین‌المللی تا جایی است که در برخی از مواقع شخصیت برجسته ورزشی به سفیر فرهنگی و نماد کشورها در عرصه جهانی تبدیل می‌شود.
سوای کنش‌گری در عرصه فرهنگی، شمار زیادی از کشورهای جهان به دنبال آن هستند تا ورزش‌های بومی و ملی خود را به روز کرده و آن را در آوردگاه‌های جهانی و المپیکی برگزار کنند. کره‌جنوبی با تکواندو، ژاپن با کاراته و جودو، چین با وشوو، هند و پاکستان با کبدی و انگلیس با راگبی اکنون در سطح جهان توانستند ورزش خود را به کشورهای دیگر قالب و حتی در بزرگترین آوردگاه ورزشی جهان برگزار کنند.
کشور ایران با تاریخ چند هزار ساله و فرهنگ غنی ایرانی- اسلامی اکنون در بین ورزش‌های جهانی نماینده‌ای ندارد این در حالی است که بنا به اعلام مسوولان فرهنگی و ورزشی در محدوده جغرافیایی کشور در بیش از یک هزار بازی بومی و محلی شناسایی شده که شماری از این بازی‌ها قابلیت اجرا در عرصه‌های جهانی و المپیک دارند. در ایران بیش از ۲۰ شیوه کشتی در میان اقوام مختلف برگزار می‌شود که فنون برخی از این کشتی‌ها می‌تواند رقیبان بزرگ جهانی و المپیک را از پا درآورد.
یکی از این ورزش‌ها، کشتی باچوخه محبوب‌ترین بازی بومی محلی ایران است که فنون ناب آن مانند فن لنگ در کشتی آزاد و جودو قابل استفاده است و حتی برخی از قهرمانان و پهلوانان ما با این فن افتخارات زیادی را برای کشور به ارمغان آوردند.
در کنار بازی‌های بومی و محلی، ایران یک ورزش آینی و ملی دارد که در نوع خود بی‌نظیر است. ورزش پهلوانی و زورخانه‌ای تنها بر آمادگی جسمانی و قدرت بدنی تکیه ندارد بلکه این ورزش آمیخته‌ای از قدرت و معنویت است، قدرتی که از قهرمان، پهلوان خواهد ساخت پهلوانی که درخت آن ریشه در فرهنگ ایرانی دارد و اکنون با آموزه‌های اسلامی تناور شده است.

ورزش زورخانه‌ای در کلام رهبر انقلاب
اهمیت ترویج فرهنگ در ورزش و استفاده از ابزار ورزش برای ترویج فرهنگ‌های ملی در سطح جهان موجب شده تا اکنون توسعه ورزش پهلوانی در دستور مسوولان کشور قرار گیرد. رهبر انقلاب آذرماه امسال در دیدار با مدال‌آوران بازی های آسیایی و پاراآسیایی جاکارتا در اهمیت توسعه این ورزش در سطح بین‌المللی فرمودند: همان‌گونه که سال‌های قبل به مسئولان ورزشی گفته شد، ورزش باستانی ظرفیت تبدیل به یک ورزش بین‌المللی را دارد و باید در این مسیر تلاش شود.
توصیه رهبر معظم انقلاب به توسعه ورزش زورخانه‌ای و بین‌المللی کردن این ورزش ،مسوولان وزارت خانه را مکلف به تدوین برنامه راهبردی برای جهانی کردن این رشته کرد. این توصیه موجب شد تا با تلاش فدراسیون ورزش زورخانه‌ای، نخستین کنگره جهانی این ورزش در تهران برگزار شود. در این اجلاس بررسی فرصت‌ها و چالش‌های توسعه بین‌المللی ورزش زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی در دستور کار قرار گرفت.
کارنو بهادر شاهی (نپال) دبیر کل کنفدراسیون ورزش زورخانه‌ای آسیا، سلیمان از تاجیکستان، سیدامیر حسینی عضو هیات موسس، عبدالکریم جاسم الکریم رییس فدراسیون ورزش زورخانه‌ای از عراق از مهمترین میهمانان این اجلاس بودند.

دولت سیزدهم و خون تازه در رگ ورزش زورخانه‌ای
البته این تنها اقدام برای توسعه ورزش زورخانه‌ای و پهلوانی نیست بلکه جهانی کردن این ورزش همواره از دغدغه‌های وزیران این دولت بوده است. سیدحمید سجادی وزیر پیشین ورزش ۲۶ فروردین سال ۱۴۰۰ در آئین گلریزان این ورزش برای زندانیان غیر عمد گفت: زورخانه‌ها می‌توانند احیاگر فرهنگ دستگیری و توجه به نیازمندان باشند. امیدوارم همه بتوانیم با کمک هم این رشته را به جهان معرفی کنیم. امیدوارم چراغ زورخانه‌های ما همیشه روشن باشد.
در راستای توسعه این ورزش آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی رئیس جمهور آبان‌ماه سال ۱۴۰۰ بعد از مدت‌ها در سالن مسابقات کشتی پهلوانی حضور پیدا کرد و بازوبند پهلوانی را بر بازوی جابر صادق‌زاده بست. در مسابقات کشتی پهلوانی سال ۱۴۰۱ نیز سیدحمید سجادی نماینده دولت در این رقابت‌ها بود و بازوبند پهلوانی را به احمد میرزاپور اهدا کرد. در سال ۱۴۰۲ نیز سیدمحمد شروین اسبقیان بازوبند پهلوانی را بر بازوی مصطفی طغانی بست.
همچنین با ابتکار وزارت ورزش و فدراسیون ورزش زوخانه‌ای حرکات این ورزش پای ثابت برنامه‌های و همایش‌های دولت بوده است. یکی از مهمترین این برنامه‌ها در حضور مقام معظم رهبری و همزمان با ورزشکاران مدال‌آور بازی‌های آسیایی و پاراآسیایی در حضور رهبر انقلاب بود که با تمجید معظم‌له مواجه شد.
رهبر انقلاب در آن دیدار گفتند: از برادرها هم تشکّر می‌کنم، ما را وارد کردند به اصطلاحِ زورخانه‌ای‌ها ــ انصافاً خیلی خوب ضرب گرفتند، خیلی خوب کار کردند. کار ورزش باستانی‌ای که امروز اینجا انجام گرفت، مجموعاً بسیار خوب بود.
همچنین در مراسم بدرقه کاروان ورزشی ایران به بازی‌های آسیایی و پاراآسیایی نیز از ظرفیت‌های این ورزش استفاده شد. در زمان ورود رئیسی جمهوری به سالن اجلاس سران مرشد با نوای ضرب زورخانه از وی استقبال کرد که فضای خاصی را در سالن ایجاد کرده بود.

اجلاسی برای توسعه جهانی
اجلاس ورزش زورخانه‌ای در حالی دی ماه به میزبانی تهران برگزار شد که تدوین راهبردهای جدید برای توسعه این ورزش در داخل و خارج شکل جدیدی به خود گرفته است. مهرعلی باران‌چشمه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا در خصوص این اجلاس گفت: هر یک از اجزای رشته زورخانه‌ای از جمله میل، سنگ و کباده دارای سابقه کهن است و برای ماندگاری آن باید به حفظ ارزش‌ها و رعایت آیین بین‌المللی و به روز شدن آن اهمیت داده شود. باور دارم که حضور میهمانان عالی قدر به عنوان سهام‌دار این ورزش پاک، زمینه‌ساز رشد این ورزش خواهد بود. رهبر معظم انقلاب ایران برای چند مرتبه به توسعه ورزش زورخانه‌ای در ابعاد بین‌المللی آن تاکید کردند.
وی در خصوص جهانی شدن این ورزش نیز گفت: اشتراکات فرهنگی، قومیتی، رفتاری و ملی همه شرکت‌کنندگان در این اجلاس باعث پیوند شده و حفظ این پیوند با حضور مستمر میسر خواهد بود. امیدوارم با تکیه بر شعار المپیک قوی، از پیشنهاد راهکار موثر استفاده کنیم.
باران‌چشمه در خصوص اهداف برگزاری اجلاس بین‌المللی ورزش زورخانه‌ای در تهران نیز افزود: هدف ما از این نشست فرصتی شد تا با شما نظرات و گفت‌وگوها را به اشتراک بگذاریم تا به ماهیت این رشته جهان شمول بیشتر بپردازیم. اساس این ورزش برپایه جوانمردی، صداقت، درستی و سلامت اخلاقی است؛ بی‌شک این فرهنگ و صفات برجسته‌آن میراث پدران ما در سراسر جهان است.


انتهای پیام/
لینک مطلب: http://enghelab-news.ir/News/item/8436